Регистрация

Тарталета с шоколадово фондю

Тарталета с шоколадово фондю
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2396

Ягодова закуска или десерт с шоколад и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 готови тарталети
  • 250 мл 35% бита сметана
  • 1/2 пакет полу-сладък или или млечен шоколад
  • ягоди или друг плод по желание.
  • захарни пръчици за украса
  • пудра захар за украса
  • бял шоколад, разтопен, за украса
  • шоколадов ликьор за аромат

Начин на приготвяне:

1. Разбийте сметаната до сгъстяване, около 5-10 мин.

2. Разтопете шоколада и го добавете към сметаната. Разбъркайте хубаво.

3. Добавете малко шоколадов ликьор за аромат (по желание).

4. Охладете муса в хладилника, докато се посгъсти.

5. Почистете и нарежете ягодите, подредете ги в чиния и поднесете с муса. Може също така мусът да е насипан в купичка, където да се потапят ягодите.

Или:

1. Междувременно разтопете още малко шоколад и намажете на тънък слой в тарталетите. Когато мусът се втвърди, напълнете със сметановия крем, така че да напълни тарталетата наполовина.

2. Сложете плодове за украса и/или декорирайте по свой вкус и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта