Тапсилог - телешко с ориз
Екзотично филипинско ястие с говеждо, ориз и зелен лук.
Необходими продукти:
За месото и марината:
- 1 кг говеждо филе
 - 1 цяла глава чесън, накълцана на дребно
 - ¾ ч.ч. оцет
 - ¼ ч.ч. бяла кристална захар
 - 1 с.л. сол
 - 1 с.л. черен пипер
 
За пържения ориз с чесън:
- 2 ч.ч. ориз (сготвен, останал от миналия ден)
 - 5 скилидки чесън
 - няколко стръка зелен лук, нарязан
 - сол и черен пипер на вкус
 - ½ малка глава бял лук
 - 1 яйце
 
Начин на приготвяне:
Това е филипинско ястие, което се приготвя от сушено или пушено говеждо месо, пържен ориз и яйца.
1. Сложете всички съставки за маринатата (без месото) в голям съд или плик и ги смесете. Разбъркайте ги добре, а след това сложете месото да се маринова. Оставете го да се маринова 2 дни за най-добър вкус. Ако бързате, можете да го мариновате и само 30 мин.
2. Когато месото се е мариновало, запържете го в тиган. Оставете настрана.
3. Пригответе пържения ориз с чесън в същия тиган. Първо запържете чесъна, след това лука, после ориза, прибавете зеления лук и накрая поръсете със сол и черен пипер.
4. Сервирайте с пържено яйце за гарнитура. Можете да гарнирате и с парче краставица или портокал.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ