Регистрация

Талятели с кюфтета по шведски

Талятели с кюфтета по шведски
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1847

Паста с телешки кюфтенца и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 50 г галета
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 3-4 с.л. олио
  • 400 мл телешки бульон
  • 400 мл мляко
  • 1-2 с.л. сос Уорчестър
  • 1 опаковка пресни талятели с яйца
  • 150 г пармезан
  • лисенцата на китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и го прехвърлете в купа. Добавете каймата, яйцето, галетата, солта и пипера и разбъркайте.

2. Сгорещете в голяма тенджера олиото и с мокри ръце оформяйте малки кюфтенца от сместа. Подредете ги на дъното на съда без да се застъпват и пържете от всички страни за по минута.

3. Налейте млякото, бульона и соса Уорчестър оставете да заври. Добавете пастата и намалете огъня на умерен. Нека се вари докато сосът се сгъти - 5-6 минути без капак. Разбъркайте 2-3 пъти през това време.

4. Добавете пармезана и наситнените листенца магданоз. Оставете да се готви още 2-3 минути, като разбърквате периодично.

5. Прехвърлете в индивидуални порции и сервирайте докато е топло.

Как точно се прави - гледайте в краткото видео ТУК.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта