Талаш бюрек - турска баница с месо
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 4367
Бутер банички с телешко, грах и лук.
Бон Апети
Излъчен на 28.09.2015
Баницата е типично ястие за родната кухня, но не е тайна, че всеки етнос на Балканите си има отделна рецепта за направата на тестеното кулинарно произведение. Едни правят лучници, други зелници, трети - сладки баници с плодове, затова ястието не е безизвестно и на нашите съседи. Днес получаваме рецепта за направата на баница по турски, като я готвим мързеливо - с готови кори и то от бутер тесто. В плънката обаче се скрива крехко телешко месо със зеленчуци. Вижте за какво става въпрос:
Най-важните съставки
бутер тесто, вода, грах, доматен сос, доматена салца, доматено пюре, лук, масло, риган, сол, сол и пипер, телешко, телешко филе, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ