Регистрация

Тайландски ориз с маслини

Тайландски ориз с маслини
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3791

Ориз за суши с кайма и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешка или свинска кайма
  • 2 ч.ч. сварен ориз "Calrose" (или друг вид ориз за суши по избор)
  • 2-3 скилидки счукан чесън
  • 3 пълни с.л. консервирани маслини/салатен синап (на вкус)
  • печени фъстъци или кашу
  • голяма връзка тайландски босилек, само листата, накъсани
  • шепа накъсан кориандър

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте каймата с много китайско оризово вино, сос от стриди, соев сос (или рибен сос), сусамово олио и бял пипер. Можете да държите месото в маринатата и по-дълго време, защото по този начин няма да се налага да овкусявате ориза.

2. Сварете ориза с малко по-малко вода от обичайното. Веднага след варенето махнете капака, така че да се изпари още от водата и оризът да стане по-сух.

3. Изпържете чесъна в олио докато си пусне аромата. Прибавете каймата и изпържете докато покафенее хубаво и се сготви почти напълно. Прибавете ориза, след това маслините. Разбъркайте хубаво и опитайте как е на сол. Ако е необходимо, прибавете още маслини или соев/рибен сос.

4. Изключете котлона. Прибавете ядките, босилека и кориандъра (като запазите малко). Разбъркайте леко.

5. Украсете със заделените ядки, босилек и кориандър. Поднесете горещо веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта