Регистрация

Табиетлийски свински ребра на бавен огън

Табиетлийски свински ребра на бавен огън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 147

Печени свински ребърца с подправки и доматена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. лимонов пипер (ако нямате, сложете малко лимонови корички)
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. семена ким
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 кг свински ребра с месото по тях

За коричката:

  • 60 мл кетчуп
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. сос уорчестър
  • 1 ч.л. горчица
  • сол и лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете червения пипер, лимоновия пипер или кора, чесън на прах, семената ким и солта. Разбъркайте.

2. Застелете тава с голям лист алуминиево фолио, така че да може да загърне цялото ястие. В алуминиевото фолио сложете голям лист хартия за печене, но по-малък от алуминиевата част.

3. Почистете жилите от вътрешната страна на ребрата. Положете ги върху пласта хартия за печене и обтрийте и от двете страни хубаво със сухите подправки. Трябва да се абсорбират напълно. Ако ви остане от тях, запазете за соса.

4. Положете свинското хубаво в средата на пласта хартиено фолио с вътрешната страна на ребрата нагоре. Загърнете първо в хартията, след това в алуминия. Не бива да има пролуки, особено във второто фолио.

5. Пъхнете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 2 часа.

6. Смесете кетчупа с останалите подправки за коричката и разбъркайте до хомогенност. Ако са ви останали от сухите подправки, сипете ги вътре.

7. Извадете свинското, отрежете фолиата над него - онази част, върху кято е легнало, може да си остане. Намажете го с доматения сос и върнете във фурната на същата температура за още 15 минути.

8. След изпичане изчакайте да почине 5-6 минути и нарежете на парчета през 2-3 ребърца. Сервирайте по желание с поръска от наситнен пресен лук или магданоз и заливка от соса, стекъл се във фолиото, ако има такъв.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта