Регистрация

Сюрприз с череши и нишесте

Сюрприз с череши и нишесте
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 2558

Плодов пай с канелена коричка и нишестена сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 700 грама череши или вишни
  • 1 пакет десертно нишесте (около 30 грама)
  • 1 пакет ванилова есенция
  • 100 грама захар
  • 2 с.л. пудра захар
  • 250 мл + 6 с.л. прясно мляко

За тестото:

  • 400 грама брашно
  • 100 грама масло
  • 200 грама извара или крема сирене
  • 125 мл растителна мазнина
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 100 грама захар
  • 1 лимон
  • 1 пакет бакпулвер

За топинга:

  • 1 ч.л. канела
  • 100 грама захар
  • 250 грама брашно
  • 150 грама масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото за тестото с изварата или крема сиренето, растителната мазнина, млякото, лимоновата кора и захарта. Добавете брашното и бакпулвера и замесете. Разточете на правоъгълник и сложете в намазнена или застлана с хартия за печене тавичка.

2. Минете черешите през широка цедка или тензух, за да се отделят семките и да се намачкат плодовете. Можете и просто да извадите костилките им на ръка.

3. Разтворете нишестето в 6 с.л. мляко. Кипнете другото мялко за крема и разтворете захарта в него. Добавете нишестето и ваниловата захар. Охладете малко и добавете вътре черешите.

4. Изсипете крема върху тестото, поръсете с пудрата захар и печете на 170 градуса за 30 минути.

5. През това време пригответе топинга като разтопите маслото и го смесите с брашното, захарта и канелата.

6. Посипете десерта с тази смес и допечете до готовност.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. д
  2. не
  3. пиле
  4. лук
  5. Ориз
  6. Свинско
  7. 6
  8. Гарнитура
  9. s
  10. a

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта