Регистрация

Сьомга с холандски сос

Сьомга с холандски сос
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 9763

Филе от сьомга с млечен сос с брашно - Холандес.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  1 филе от сьомга
  •  малко суха мащерка
  •  малко сух босилек
  •  малко сух магданоз
  •  малко сух риган
  •  сок от зелен лимон
  •  сол
  •  черен пипер
  •  зехтин

За соса:

  •  ¼ ч.ч. масло
  •  малко брашно (около 1 ч.л.)
  •  щипка сол
  •  щипка черен пипер
  •  1 ч.ч. прясно мляко
  •  жълтъкът на едно яйце
  •  малко лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Прибавете изсушените подправки към сока от зелен лимон.

2. Налейте зехтин в тиган и сложете филето от сьомга, когато тиганът се загрее. Поръсете със сол и черен пипер върху горната страна.

3. Добавете малко от сместа със сока от зелен лимон и обърнете рибата.

4. Поръсете и запържената страна с още малко сол и черен пипер. Обърнете отново.

5. Когато рибата е готова, я отстранете от огъня и я сложете в чиния.

6. В отделен съд разтопете маслото и добавете прясното мляко.

7. Отделете жълтъка на едно яйце и бавно го добавете към маслото и млякото, като разбивате.

8. Добавете малко брашно на порции, така че да се сгъсти. Добавете и сол и черен пипер.

9. Излейте лимоновия сок най-накрая и разбъркайте, докато сосът се сгъсти.

10. Сервирайте със зеленчуци, ориз и сьомга.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта