Регистрация

Сьомга с понзу сос на скара

Сьомга с понзу сос на скара
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4161

Сьомга с лимон и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга

За понзу соса:

  • 1 портокал за 1/2 ч. ч. сок
  • 1/4 ч. ч. саке
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. паста юзу кошо
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. картофено нишесте
  • 2 с. л. вода

За украсата:

  • листа от кориандър
  • парченца лимон

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките за понзу в малка тенджера, оставете да заври докато намали обема си с 1/4, добавете картофеното нишесте с вода.

2. Намажете филетата с по 4 с. л. сос и мариновайте за една нощ.

3. Намажете с четка понзу соса върху сьомгата откъм страната с кожата.

4. Печете около 5 мин. в предварително загрята фурна на 180°С.

5. Обърнете сьомгата и намажете със сос и другата страна, печете още 7 минути.

6. Сервирайте украсена с лимонови резени и листа от кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта