Регистрация

Пържен толстолоб с панировка от ядки

Пържен толстолоб с панировка от ядки
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3402

Толстолоб на тиган с млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 напречни филета от толстолоб
  • 12 ореха или бадема
  • 6 с.л. царевично брашно
  • 4 с.л. бяло брашно
  • сол и пипер
  • олио за пържене

За соса:

  • 100 г бяло сирене (приблизително количество)
  • 5 с.л. кисело мляко
  • 4-5 скилидки чесън
  • 10 листа босилек
  • лют пипер по желание
  • сока на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Филетата от риба обтрийте добре със сол и пипер. Оставете настрана да попие за 5-6 минути.

2. През това време сложете в чопъра ядките и ги бръмнете докато станат на брашно.

3. Ядковото брашно смесете с бялото и царевичното. Отсипете си част от него в чинията, в която ще овалвате рибата, защото първите две парчета ще го навлажнят и ще развалят цялото количетво.

4. Сгорещете олиото и намалете котлона на умерена температура. Овалвайте рибата и пържете двустранно до златисто. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди.

5. Направете соса като сложите всички съставки без лимоновия сок в купата на пасатора и пюрирате. Ако ви се струва прекалено течно, добавете още малко сирене. След като сместа е станала гладка, разбъркайте я на ръка с лимоновия сок.

6. Сервирайте със зелена салата или друга гарнитура по желание. Аз си избрах и бобена салата, за да е по-лекичко.

паниран толстолоб с коричка от ядки

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта