Регистрация

Сьомга, панирана в горчица и подправки

Сьомга, панирана в горчица и подправки
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3458

Хрупкава пържена сьомга с лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г филе от сьомга, обезкостено
  • 2 с.л. сол
  • 2 с.л. черен пипер
  • 8 с.л. горчица
  • 2 с.л. пресен естрагон, нарязан
  • 2 с.л. пресен магданоз, нарязан
  • 1/3 ч.ч. галета
  • сокът на 1 лимон
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Извадете сьомгата от хладилника, преди да я сготвите, и натрийте двете страни на всяко филе със сол и черен пипер.

2. Смесете горчицата, естрагона, магданоза, галетата и лимоновия сок в купа и ги оставете настрана.

3. Нагрейте един тиган на силен огън и излейте зехтина вътре. Изчакайте, докато зехтинът се нагорещи много силно, преди да сложите сьомгата.

4. Намалете огъня на средна степен и пържете рибата 2 мин., след което я обърнете.

5. Намажете опечената страна на сьомгата със сместа с горчицата и продължете да пържите 2-3 мин., докато сьомгата напълно се изпържи.

6. Ако искате, обърнете рибата с намазаната с горчица страна надолу и я пържете 30-60 сек., преди да я свалите от огъня.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта