Сьомга кебап
Печена риба със сотирани зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 средно-големи сьомга филета, подсушени с хартиена кърпа и овкусени със сол и пипер, нарязани на кубчета като за шишче
- бланширани броколи
- 2 сладки чушки, ананас (по желание), за шишчето
- аспержов боб, моркови, джинджифил и чесън, подправки (за сотираните зеленчуци)
Начин на приготвяне:
1. Подредете на дървени шишчета парчета сьомга, броколи, сладки чушки (и ананас по желание) и поръсете със зехтин.
2. Печете във фурната на 200ºС за около 8-10 мин., като наблюдавате от време на време дали се е сготвила сьомгата (това зависи от дебелината на парчетата).
3. Междувременно сгорещете олио в тиган и запържете малко счукан джинджифил и чесън на слаб огън, след това добавете аспержовия боб и морковите. Запържете леко за около 5 мин. до омекване. Добавете сушен риган и смесете хубаво.
4. Сложете ги в чиния за сервиране.
5. Междувременно рибата трябва да се е изпекла. Извадете я от фурната и я сложете върху зеленчуците.
6. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ