Сьомга Кабаяки със сладък сос
Нетрадиционна рецепта за сьомга в сироп от агаве.
Необходими продукти:
- 500 г сьомга, нарязана на 4 филета (подсушена добре, за да не пръска)
- ¼ ч. ч. сливов оцет (ако не намерите, заменете го с ябълков)
- ¼ ч. ч. сироп от агаве (продава се в магазините за хранителни добавки, диетично и диабетично хранене, както и източни хранителни продукти)
- 1 с. л. зехтин
- 1 с. л. олио от гроздово семе
Начин на приготвяне:
1. Сипете в загрят на средна степен малък тиган сливовия оцет и сиропа от агаве.
2. Когато сосът започне да бълбука, намалете температурата и оставете да къкри 4-5 минутки докато се сгъсти достатъчно, че да полепва по дъното на лъжицата.
3. Сипете двата вида олио в голям тиган за пържене и загрейте на силен котлон.
4. Запържете сьомгата, като оставите достатъчно място между отделните филета.
5. Пържете около 2 минути докато долната страна стане златиста.
6. Намажете филетата със соса „Кабаяки”.
7. Обърнете сьомгата и намажете и другата страна, след което пържете минутка или 2 докато рибата се сготви добре и може лесно да се отделя на парченца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ