Регистрация

Сьомга Кабаяки със сладък сос

Сьомга Кабаяки със сладък сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3583

Нетрадиционна рецепта за сьомга в сироп от агаве.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сьомга, нарязана на 4 филета (подсушена добре, за да не пръска)
  • ¼ ч. ч. сливов оцет (ако не намерите, заменете го с ябълков)
  • ¼ ч. ч. сироп от агаве (продава се в магазините за хранителни добавки, диетично и диабетично хранене, както и източни хранителни продукти)
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. олио от гроздово семе

Начин на приготвяне:

1. Сипете в загрят на средна степен малък тиган сливовия оцет и сиропа от агаве.

2. Когато сосът започне да бълбука, намалете температурата и оставете да къкри 4-5 минутки докато се сгъсти достатъчно, че да полепва по дъното на лъжицата.

3. Сипете двата вида олио в голям тиган за пържене и загрейте на силен котлон.

4. Запържете сьомгата, като оставите достатъчно място между отделните филета.

5. Пържете около 2 минути докато долната страна стане златиста.

6. Намажете филетата със соса „Кабаяки”.

7. Обърнете сьомгата и намажете и другата страна, след което пържете минутка или 2 докато рибата се сготви добре и може лесно да се отделя на парченца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта