Регистрация

Сърчица на тиган с лук и масло

Сърчица на тиган с лук и масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1417

Задушени сърчица с масло и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 5 скилидки чесън
  • 500 г пилешки сърчица
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1/3 ч.л. кориандър на прах
  • 1 ч.л. сол
  • 100 мл вода
  • 30 г масло
  • няколко стръка пресен магданоз или кориандър
  • семена нар по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чесъна нарежете на тънки колелца, а сърчицата почистете при необходимост и измийте под течаща вода.

2. Сгорещете олиото и запържете лука за 2-3 минути на умерена температура. Добавете чесъна и гответе още две минути.

3. Прибавете сърчицата. Бъркайте и гответе няклко минути докато се запечатат. Овкусете със сол, пипер и кориандър на прах.

4. Залейте с водата (най-добре да е вряла) и оставете да се готви под капак на умерен към слаб огън за 20 минути.

5. Добавете маслото и щом се разтопи и сгъсти соса, поръсете наситнени пресни листенца магданоз или кориандър.

6. Дръпнете от огъня и разпределете в порция или прехвърлете в плато. По желание украсете със семена нар и още пресни листенца подправки.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта