Регистрация

Суши с риба, скариди и калмари

Суши с риба, скариди и калмари
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 6349

Суши със сьомга и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. ориз
  • оцет за суши на прах
  • оцет
  • вода
  • кафяви морски водорасли
  • уасаби
  • сурови едри скариди
  • 100 г скариди
  • 100 г сурови калмари
  • 300 г пушена сьомга
  • сушени водорасли

Начин на приготвяне:

1. Сварете 4 чаши японски ориз. Прибавете малко от кафявите водорасли за аромат.

2. Когато оризът е сварен, оставете го настрани за 20 минути да се поохлади.

3. Прехвърлете целия ориз в голяма дървена купа и го разбъркайте внимателно със оцета за суши на прах (ако прекалите с бъркането, оризът ще стане лепкав.)

4. Пригответе си малка купа с вода и оцет, в която да топите ръцете си, за да не полепва по тях ориза прекалено много.

5. Оформете от ориза малки правоъгълничета с размер 2х5 см. Сложете върху ориза по мъничко уасаби и покрийте с парче сурова риба, скарида и т. н.

6. Пушената сьомга нарежете предварително на правоъгълни парчета с подходящ размер.

7. Нарежете сушените водорасли на тънки лентички дълги около 5 см. Опаковайте с тях ролцата със сьомга или сложете върху другите парчета суши за украса.

8.Сервирайте с уасаби и соев сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта