Регистрация

Сурова туршия от патладжани в буркани

Сурова туршия от патладжани в буркани
Средно   |   Порции 2-3 буркана   |   Видяна: 155

Буркани с патладжани или мариновани патладжани в буркани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2,5 кг патладжани
  • 3 с.л. сол
  • 600 мл оцет
  • 150 мл зехтин
  • 1 люто чушле
  • 4 скилидки чесън
  • листата на 5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Обелете патладжаните и разполовете през средата на дължината. Всяка половинка нарежете на слайсове, а тях после нарежете на лентички с дебелина около 2 см. и дължина около 5-6 см.

2. Сложете третина от лентичките в голяма купа, посолете с 1 с.л. сол и настискайте с ръце, после втора третина, пак сол и стискане и накрая и остатъка. Залейте с оцета и разбъркайте.

3. Натиснете патладжаните с обърната чиния, а върху нея сложете тежест. Патладжаните ще пускат вода, която трябва да остане отгоре, а те да бъдат потопени в нея напълно. Оставете на стайна температура за 24 часа.

4. Щателно първо с ръце, а после и през кърпа изстискайте патладжаните и прехвърлете в купа като разрохкате (от стискането ще се сплескат, а не бива да остават така).

5. Добавете наситнените люта чушка, чесън и магданоз и залейте със 100 мл зехтин. Разбъркайте.

6. Прехвърлете сместа в стерилизирани буркани, като е важно да бъде плътна и да не остане въздух в буркана. Най-накрая допълнете с малко зехтин. Завъртете хубаво капачките.

*Вашата зимнина от патладжани е готова. Това е хубава сурова туршия от патладжани, която можете да поднесете като салата или топинг на филийки и брускети.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта