Регистрация

Супа Фо - шкембе по виетнамски



Супа Фо - шкембе по виетнамски
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1577

Шкембе по азиатски с пилешки бульон, кълнове, оризово фиде и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Фо супа - това е виетнамско ястие, направено с шембе и азиатски подправки, което радва с екзотичност и аромати. Ако искате да си сготвите шкембе чорба по нетрадиционна рецепта, то опитайте тази. Спазването на пропорциите не е препоръчително, защото човек може да сложи в състава ѝ каквото има под ръка.

Шкембето се пуска, за да се свари, а през това време се надиплят съставките за бульона. Звездичка анасон, семена кориандър и карамфил се запичат на сух тиган. После влизат при врящо пилешко бутче в тенджера и вътре се добавят още парче лук, парче джинджифил, рибен или соев сос. Оставя се всичко да къкри.

Отделно се измива един пакет микс от листни зеленчуци, а с вряла вода се накисва до отпускане връзка оризово фиде. Ако нямате - смело използвайте обикновено фиде. Нарязват се листа пресен босилек и листа пресен лук и се подготвят за добавка соеви кълнове.

Готовият бульон се прецежда, а след това в него се добавят фидето, кълновете и зеленчуците. Месото от пилето се накъсва и влиза в супата, а свареното шкембе се нарязва на ситно. Всичко се разбърква и е готово за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта