Регистрация

Супа топчета от телешки черен дроб

Супа топчета от телешки черен дроб
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 138

Супа с галушки от черен дроб, картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г телешки черен дроб
  • 2 яйца
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 1,5 с.л. галета
  • 2 с.л. наситнен магданоз
  • сол, червен, черен и лют пипер на вкус
  • индийско орехче
  • лимонова кора
  • 1,5 л вода
  • 1 морков
  • 4 картофа

За поднасяне:

  • 2 варени яйца
  • 150 мл заквасена сметана
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Минете черния дроб през месомелачка и получената кайма смесете с подправки на вкус.

2. Добавете магданоза, лимоновата кора, галетата и нишестето и замесете всичко заедно.

3. Моркова нарежете на колелца, а картофите на хапки.

4. Кипнете водата и сложете в нея моркова и картофите. Варете докато картофите започват да омекват.

5. С малка лъжичка гребвайте от каймата и с друга оформяйте "галушки" и ги пускайте леко във врящия бульон. Добавете още подправки, ако желаете.

6. Гответе още 10-тина минути докато галушките се сварят. На черния дроб не му трябва много.

7. Извадете и поднесете с резени варени яйца, лъжичка заквасена сметана и поръска от пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта