Регистрация

Супа с рибени кюфтенца

Супа с рибени кюфтенца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1971

Рецепта с морска котка и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг морска котка (можете да замените с филе от бяла риба или скат)
  • 1 средна глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 1 см. джинджифил
  • 1 стрък целина
  • 1½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. пипер
  • ½ ч.л. соев сос
  • 1 с.л. олио
  • 5 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете рибата.

2. Обезкостете я и отстранете кожата, като заделите гръбнака, главата и опашката.

3. Нарежете лука, чесъна и джинджифила фино.

4. Измийте и нарежете целината фино.

5. Смелете рибата с ½ ч.л. сол и ½ ч вода на паста в блендера.

6. Оформете топчици от по 2,5 см и заделете.

7. Кипнете вода в тенджера.

8. Прибавете главата, опашката и гръбнака на рибата.

9. Оставете да заври и варете на слаб огън за 15 мин.

10.  Свалете от огъня и прецедете бульона.

11.  Сгорещете олио в тенджерка.

12.  Прибавете чесъна и пържете за 3 мин. до златисто-кафяво.

13.  Прибавете целината, солта, пипера, соевия сос и рибените кюфтенца.

14.  Намалете огъня до умерен и варете за 3 мин.

15.  Прибавете бульона и оставете да заври.

16.  Намалете огъня и варете на слаб огън за 5 мин.

17.  Поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта