Супа с риба, сметана и сирене
Сиренена супа с месо от пъстърва, картофи и моркови.
Необходими продукти:
- 500 грама пъстърва
- 200 грама топено сирене
- мазнина за пържене
- 200 мл сметана
- 3 картофа
- 2 моркова
- 2 домата
- 1 глава лук
- сол и черен пипер на вкус
- пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Сварете рибата, охладете я и я почистете от костите и кожата. Нарежете на хапки. Запазете бульона от варенето.
2. Нарежете лука и морковите на ситно, а доматите претрийте през ренде. Запържете в загрятата мазнина лука и морковите за няколко минути, след това добавете доматите и пържете още 5 мин.
3. Нарежете картофите и ги пуснете да се варят в рибения бульон. След 20 минути добавете запръжката, както и рибните филета и оставете да се вари на умерен огън до пълна готовност на зеленчуците.
4. Добавете топеното сирене на хапки и щом се разтопи, спрете огъня. След това сипете сметаната и разбъркайте. Опитайте дали има нужда от още подправки.
5. При сервиране поръсете с пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ