Регистрация

Супа с оризови спагети и телешки кюфтенца

Супа с оризови спагети и телешки кюфтенца
Трудно   |   Порции 3   |   Видяна: 3186

Рецепта с телешко от Далечния Изток.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бульона:

  • готов телешки бульон
  • 5 бр. звезден анасон
  • 2 пръчици канела
  • 6 кръгчета печен на въглища джинджифил
  • сол и черен пипер
  • няколко зърна черен пипер
  • вода
  • лимонов сок
  • няколко цветчета карамфил

За телешките топчета:

  • 0,5 кг. телешка кайма
  • 1 ч. л. бял пипер
  • сусамово олио
  • 3 скилидки смлян чесън
  • сол и пипер
  • рибен сос
  • 1,5 с. л. захар
  • ¼ чаша картофено нишесте (добавете повече ако ви харесва)
  • 1 с. л. бакпулвер

За гарниране:

  • тънки резени говеждо
  • бобени кълнове
  • люти чушки Халапеньо
  • оризови спагети
  • лук, нарязан на на полумесеци
  • пресен кориандър / магданоз
  • зелен лук, нарязан
  • лайм
  • сос "Хойсин" (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сложете бульона в тенджерка и когато кипне прибавете джинджифила. Сложете подправките (пипер на зърна, карамфил и звездния анасон) в топче-цедка за запарка на чай или в тензух и поставете в топчето в бульона. Изчакайте течността да започне леко да ври.

2. Прибавете пръчиците канела и оставете бульона да поври на слаб огън.

3. Опитайте бульона и извадете пръчиците канела след дестина минути. Извадете и анасона и карамфила също. Оставете отново да поври на слаб огън.

4. Овкусете със сол и черен пипер. Прецедете, така че да остане бистър ароматен бульон. Прибавете малко лимонов сок и разбъркайте. Остовате да поври на слаб огън с похлупак.

5. Смесете всички съставки за топчетата от телешка кайма в купа и прехвърлете половината смес в блендера.

6. Пасирайте до получаването на гладка смес, подобна на пастет. Повторете с другата половина от сместа.

7. Сварете малко вода в една тенджерка, оформете от сместа топчета и ги пуснете във врящата вода. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

8. Сложете в купа спагетите, нарязаното на тънки ивици телешко, бобените кълнове, нарязания кориандър и лука. Разрежете телешките топчета на две и добавете и бульона.

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта