Регистрация

Супа с картофи, гъби и праз лук



Супа с картофи, гъби и праз лук
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 244

Сметанова супа с гъби, картофи, моркови и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.01.2018

Вкусна шарена супа без месо, но с масло и сметана готвят Лора и Стоян, за да убедят, че не е необходима мръвка в чорбата, за да бъде тя вкусна и питателна. Рецептата е заимствана от руската кухня, където картофите са на почит. Тук те създават питателност и гъстота, пък и допринасят по-шарения цвят на ястието.

Започваме с нарязването на празия лук, а след това беленето и рязането на моркови. В сгорещено масло се запържват морковите и праза, добавят се картофите, нарязани на кубчета, запържват се и се налива зеленчуков бульон. Овкусява се с дафинов лист и се оставя да къкри докато картофите се сготвят.

През това в реме в друг тиган със сгорещено масло се запържват гъби с чесън. Когато картофите са готови, в супата влиза и гъбената запръжка, овкусява се със сол и пипер, налива се течна животинска сметана и се оставя да заври. След това се сервира топла с украса от пресен копър.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта