Регистрация

Супа от телешки кокали с пилешко

Супа от телешки кокали с пилешко
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 238

Супа с два вида месо и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки ребра
  • 500 г пилешки гърди
  • 2,5 л вода
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 3 картофа
  • риган на прах
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 консерва грах (около 350 мл със сока)
  • 3 скилидки чесън
  • магданоз и копър
  • пресен лук за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете двата вида месо, сложете в тенджера, залейте с водата и оставете да кипне и да се вари около 1:30-2 часа.

2. Извадете гърдите, охладете и нарежете на хапчици. Върнете при кокалите, добавете дафинов лист, сол и пипер и риган. Кипнете отново.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета. Изсипете в супата.

3. Лука и чесъна наситнете, а моркова рендосайте. Запържете в сгорещеното олио и изсипете в супата. Варете до готовност на картофите.

4. Изсипете грахта от консервта заедно със сока. Оставете да се вари две минути.

5. Махнете от огъня, опитайте и при нужда подправете с още сол или пипер.

6. Добавете наситнени листа копър и магданоз или едно от двете по избор и по желание поднесете с нарязан косо пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта