Регистрация

Супа от коприва с пилешко и картофи

Супа от коприва с пилешко и картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 808

Пилешка супа с коприва и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 1,8 л вода
  • 300 г картофи
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • 250 г пресни домати
  • сол на вкус
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 150 г коприва
  • 4 с.л. лимонов сок
  • стрък пресен лук и варено яйце по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапчици, а картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета.

2. Сложете пилешкото в тенджера, залейте с водата и кипнете. Отпенете. Намалете огъня на умерен към слаб и изсипете картофите. Оставете да се вари под капак 10-15 минути докато приготвите запръжката.

3. Лука наситнете, моркова рендосайте, а доматите нарежете на малки кубчета. Сгорещете олиото на средна степен в тиган и изсипете лука. Бъркайте 1 минута, добавете моркова, бъркайте още 1 минута и оставете да се готви 3 минути. След това прибавете и доматите и размешайте. Оставете за още 3 минути.

4. Получената запръжка изсипете в тенджерата при месото с картофите. Овкусете със сол и пипер и похлупете отново. Оставете да къкри няколко минути докато приготвите копривата.

5. Копривата измийте и наситнете като внимавате да не ви убоде. За по-сигурно можете да я измиете с много вряла вода и да ползвате ръкавици. Прибавете я в тенджерата, залейте с лимоновия сок, разбъркайте и оставете да се готви 3-4 минути.

6. По желание добавете в супата наситнен пресен лук и махнете от котлона. Можете да поднесете с половинка варено яйце за хубост и допълнителна питателност.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта