Регистрация

Супа от грах с кори лазаня

Супа от грах с кори лазаня
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 2439

Свински опашки с грах и лазаня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г. листа лазаня
  • 1 чаша замразен грах
  • сол и пипер
  • 5 с.л. зехтин Extra Virgin

За бульона:

  • 300 г. свински опашки
  • всякакъв зеленчук, какъвто имате под ръка
  • 1.5 л вода

 Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе супата като обикновен пилешки бульон, но заменете месото със свински опашки или каквото изберете от месарницата.

2. В много кипяща вода сложете шепа сол и зехтин. Сложете зехтин, защото листата лазаня лесно се залепят едно за друго. Точно преди да ги сложите във водата, натрошете листата на триъгълни форми и ги варете от 6-8 мин. Оцедете ги.

3. Прецедете бульона и добаве граха в чистия бульон.

4. Сложете лазанята на дъното на купа и залейте със супата. Накрая добавете настърган пармезан, ако желаете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта