Регистрация

Студен чийзкейк с манго

Студен чийзкейк с манго
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6036

Чийзкейк с желиран плодов топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За 18-сантиметровия блат:

  • 50 г диджестивни бисквити
  • 50 г бисквити "Орео" (без крема)
  • щипка канела (по желание)
  • 40 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 200 г крема сирене
  • 1 с.л. ром
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 60 г захар
  • 200 г пюре от манго
  • 1 с.л. желатин на прах
  • 3 с.л. вряла вода
  • 200 мл разбита сметана
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 узряло манго, нарязано на кубчета (по желание)


За топинга:

  • 100 г пюре от манго и пудра захар на вкус
  • 2 ч.л. желатин на прах
  • 3 с.л. вряла вода

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте всички необходими продукти за блата в разтопено масло и притиснете хубаво във форма за торта. Охладете в хладилника за после.

2. Разбийте сметаната до около 70% твърдост или докато се получи консистенцията на мус и оставете на хладно.

3. Разтворете желатина на прах в 3 с.л. вряла вода. Дръжте на топло.

4. Разбийте крема сиренето, захарта, рома и лимоновия сок на гладък крем.

5. Прибавете топлия желатин при пюрето от манго и разбъркайте хубаво до хомогенност.

6. Сложете пюрето от манго в сместа със сиренето и разбъркайте хубаво докато се смесят съвсем. Прибавете и разбитата сметана и кубчетата манго.

7.  Изсипете сместа със сиренето върху блата и охладете поне един час.

8. За топинга, разтворете желатина в 2 с.л. вряла вода и прибавете в пюрето от манго. Изсипете внимателно тази смес върху охладения чийзкейк. Охладете поне още 3 часа преди сервиране.

Забележка:
*За да е огледално гладък топингът, прецедете през сито пюрето от манго.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта