Студени спагети по японски
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3672
Японски спагети без месо.
Необходими продукти:
- пакет японски спагети
- 3 яйца
- краставица
- лук шалот
- мирин, соев сос, даши, уасаби
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите до степен ал денте. Оставете да се охладят в купичка с кубчета лед.
2. Смесете 2 - 3 яйца с малко мирин и сусамово олио (на вкус, но не много голямо количество). Изпържете в голям тиган и сгънете така получения омлет като носна кърпичка. Нарежете на тънки ленти и заделете.
3. Смесете 2,5 части мирин с 1,5 част даши бульон и 1 част соев сос в купа за сервиране.
4. Нарежете лука шалот и краставицата фино и ги сложете при омлета.
5. Поднесете с уасаби по желание.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ