Регистрация

Спаначен киш с готови блатове

Спаначен киш с готови блатове
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4162

Домашен френски киш без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 ч.ч. пресен спанак, нарязан на дребно
  • ½ глава сладък лук, нарязан на дребно
  • 1 ч.л. чесън, нарязан на дребно
  • 3 листа босилек, нарязани на дребно
  • 2 с.л. олио
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1/3 ч.ч. майонеза
  • 1 ½ ч.ч. настъргано сирене чедар
  • 1/8 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • малко червен пипер, индийско орехче и сух риган
  • 2 готови блата за пай

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 190°C.

2. Налейте олио в тиган и запържете лука, докато стане леко прозрачен (за около 3 мин.).

3. Добавете спанака, чесъна, босилека, солта и черния пипер в тигана и ги пържете, докато спанакът омекне и увехне.

4. В купа смесете яйцата, прясното мляко, майонезата, червения пипер, индийското орехче и ригана, докато се разбъркат добре.

5. Смесете спаначената смес с яйчено-млечната смес, добавете сиренето чедар и излейте половината от сместа върху единия блат за пай. Другата половина излейте върху другия блат. (Сместа може да се излее и върху един блат, но ще се надигне над него).

6. Сложете във фурната и печете 30-40 мин., докато ръбът на пая придобие златистокафяв цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта