Регистрация

Спанак със зехтин по ливански

Спанак със зехтин по ливански
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1950

Спаначено ястие с лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. кромид лук, нарязан на едри парчета
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 500 г пресен спанак
  • сол и току-що смлян черен пипер
  • сокът на един лимон
  • червен касис (по желание, можете да ги замените със запечени кедрови ядки или бели стафиди)

*Сервирайте салатата леко охладена или на стайна температура

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в тиган и изсипете лука и чесъна. Запържете ги на слаб огън за 2-3 мин., докато омекнат, но не чакайте да покафенеят.

2. Измийте спанака и го оставете леко влажен, за да може да се задушат листата.

3. Изсипете спанака в тигана и изчакайте спанакът да омекне. Отстранете от котлона.

4. Добавете лимоновия сок, солта, черния пипер и червения касис.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта