Регистрация

Спагети с гъби и сметана

Спагети с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2765

ПАста с бял сос и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г спагети или друг вид паста по избор
  • 450 г пресни печурки
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 350 мл готварска сметана
  • 100 г пармезан
  • босилек за поръсване по желание
  • 4 с.л. зехтин
  • чери домати по желание

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете и нарежете на тънки полумесеци. Чесъна наситнете.

2. В тиган сгорещете олиото и разтопете в него маслото. Запържете чесъна до позлатяване и добавете гъбите. Гответе докато омекнат. Подправете със сол и пипер и залейте със сметаната. Кипнете и махете от огъня.

3. Кипнете 3 л. вода в тенджера и щом заври, добавете 1 с.л. сол и пастата. Варете с една минута по-малко от написаното на опаковката. Изсипете пастата в гевгир и я отцедете. Прехвърлете в тигана и върнете на огъня.

4. Добавете 60 г от пармезана и разбърквайте докато се смесят добре запръжката и пастата. При нужда долейте още сметана. Овкусете със сол и пипер.

5. Разпределете в индивидуални порции. Покапете всяка с по 1 с.л. студено пресован зехтин и поръсете по 10 г пармезан. Можете да украсите с листа босилек и разполовени чери домати.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта