Спагети ал Аматрисиана
Люти спагети с бекон.
Необходими продукти:
- 4 резена неопушен италиански бекон
- 1 с.л. чист зехтин
- 1 консерва домати пелати
- 500 г спагети вермичели (или други спагети по избор)
- червени чили чушлета (пеперончино) на вкус
- настъргано сирене пекорино романо
Начин на приготвяне:
1. Нарежетете италианския бекон на по-широки ленти.
2. Запържете като бъркате със зехтин, докато тлъстината стане бяла.
3. Добавете доматът и оставете да къкри на средна температура за 15 минути.
4. Междувременно, кипнете 5 литра вода и сложете по 1 ч.л. сол за всеки литър вода и сварете спагетите, като ги оставите леко твърди.
5. За да приготвите спагетите по най-добрия начин, следвайте указанията на опаковката и ги варете с минута по-малко от указаното.
6. След като спагетите са готови, сложете ги при соса и оставете за още една минута.
7. Добавете ситно нарязаните люти чушлета.
8. Сервирайте и сложете настърганото сирене пекорино романо върху пастата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ