Регистрация

Сочни свински котлети с маслено-горчичен сос



Сочни свински котлети с маслено-горчичен сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1034

Най-яките свински пържоли с чесън и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свинските пържоли са класика в народното готварство, но модерната кухня вече не ги представя като полупрегорели мръвки, които цвърчат на силен градус. Има начин да направите свинското месо по едновременно модерен, лесен, много вкусен и български начин - като проявите малко разбиране и вещина. Ако именно това ви липсва, Миро показва в канала си Готвене за начинаещи как се готви идеалният свински котлет.

Важно е да изберете големи, сочни, дебели пържоли, като теглото на една от тях може да достигне до 350 грама. Следва да поръсите със сол и пипер и да оваляте в брашно. В тиган се разтапят 15-20 г масло в 1 с.л. олио и на умерен огън мръвките се пускат в мазнината. Добавят се клонки розмарин и сплескани скилидки чесън. В мазнинката се изсипва и наситнен лук. Пържи се за по няколко минути от страна, след което пържолите се вадят, слагат се в загрята тавичка и се допичат във фурна с вентилатор, предварително загрята на 100 градуса. След около 25-30 минути ще са готови.

Към остатъка от готвенето в тигана се налива бяло вино. Чесънчетата се махат, а виното се оставя да се редуцира. Следва да се добавят 30-тина грама масло, а щом се разтопи, се ръсват 20 грама брашно. Постепенно се наливат 180 грама бульон и се оставя да покъкри няколко минути при непрестанно бъркане. Овкусява се със сол и пипер, прецежда се и се връща обратно на котлона в касерола. Къкри на слаб огън 15-тина минути и преди махане от огъня се добавя едрозърнеста горчица и по желание малко лимонов сок.

Готовото месо се оставя да почине минутка-две. След това се сервира със соса. Можете да нарежете или да поднесете цялата мръвка. Още важна информация за готвенето на месо можете да намерите в края на видото, което показва и как се готвят тези мръвки стъпка по стъпка.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта