Регистрация

Сочни панирани домашни кюфтенца

Сочни панирани домашни кюфтенца
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1792

Кюфтета с месо, картофи и лук на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама свинско или телешко месо
  • 300 грама сланина или много мазен бекон
  • 2 картофа
  • 1 яйце
  • 2 филии хляб
  • 100 мл прясно мляко
  • 3 глави лук
  • 150 грама брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото и сланината (бекона) на кубчета. Направете същото с обелените картофи и лука.

2. Пуснете ги заедно в чопър или месомелачка, за да се получи кайма.

3. Накиснете хляба в млякото за 10-15 миин.

4. Смесете каймата с натрошения киснат хляб, суровото яйце, сол и пипер на вкус.

5. Сгорещете мазнината.

6. С ръце оформяйте кюфтенца, овъргалвайте ги в брашно и пържете от всички страни до готовност.

7. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишното олио.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта