Регистрация

Сочни кюфтета на скара със сланина



Сочни кюфтета на скара със сланина
Лесно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 1730

Печени кюфтета с чушки и сланина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кюфтета на барбекю се пекат в Dazzle Spoon като основата от кайма се смесва с пресни зеленчуци и подправки и се разведрява от добавката на сланина. Така се гарантира, че местните топчета няма да станат сухи и разпадливи, а сочността им ще накара лигите да потекат още при аромата от печенето.

В купа се изсипва кайма смес и започват добавките - наситнен пресен лук, наситнен магданоз и наситнена червена чушка. По желание можете да добавите и люто чушле или да овкусите с пикантен пипер освен със задължителните сол и пипер. Внимавайте със соленето, защото сланината може да е щедро подправена. Разбира се - на финала влиза и тя в сместа, като се реже на малки кубчета. После се замесва. С мокри ръце се оформят кюфтета и се прибират в хладилника да починат за половин час.

Остава само да ги изпечете на грил тиган, скара и дори фурна. Можете да ги приготвите от сутринта и за вечеря просто да ги метнете да се готвят. Можете и да ги вземете за семейното барбекю на планина. А как ще тича чаша винце с тях... преценете сами. Гледайте видеото, за да разберете как се готвят.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта