Регистрация

Сочни задушени пилешки дробчета с лук

Сочни задушени пилешки дробчета с лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2980

Чеснови пилешки добчета на тиган с лют пипер, майоран и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки дробчета
  • 150 г лук (1 много голяма или 1 средна и 1 малка глава)
  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. сух майоран
  • 1-2 с.л. лют пипер на люспи
  • 100 мл вода
  • пресен магданоз листа за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешките дробчета почистете и по желание разполовете.

2. Нарежете лука на парченца, а чесъна - на тънки шайби.

3. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и запържете в него лука за 3 минути. После добавете и чесъна и гответе докато лукът позлатее - около 1-2 минути.

4. Изсипете дробчетата в тигана, бъркайте 2 минути докато побелеят от всички страни.

5. Овкусете със сол, майоран и лют пипер, размешайте, налейте водата, захлупете с капак, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се задушава под капак за 6-7 минути.

6. Махнете от котлона, опитайте на соленост и за финал поръсете с листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта