Регистрация

Солен милфьой с гъби и сирене



Солен милфьой с гъби и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1884

Ордьовър с хрупкаво тесто, гъбена плънка, лешници и козе сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.04.2017

Повечето рецепти за милфьой ни учат как да си направим хрупкав сладкиш с многолистно тесто, но Лора и Стоян решават да атакуват стереотипите, готвейки солен милфьой с точени кори, който се превръща в елегантен ордьовър, достоен да посрещне много важни гости. Първо се започва с пипкавата част - намазняването на корите, подреждането им стриктно една върху друга и нарязването им на еднакви парчета. Следва да се прехвърлят в тавичка, застлана с пергамент, да се покрият с втори лист хартия за печене и да се затиснат с друга тава, която да спре процеса на раздуването. Така се получават хрупкави плоски тестени редове, които остава да бъдат изпечени.

А докато те се готвят и охлаждат се приготвя и останалата част от луксозното предястие. В един тиган се карамелизира лук в зехтин с малко сол. В друг се прави запръжка от гъби, като е добре да си намерите поне 3 вида различни гъби. Овкусяват се с чесън, сол, мащерка, копър и малко олио от лешници, ако ви се намира. На трето място се приготвя крем от смлени лешници с животинска сметана. На четвърто си наситняваме още лешници, а на пето се реже на кръгчета козе сирене или друг вид сирене по желание. С кръгчета пушено сирене също ще се получи много добре.

Накрая сглабяме този куленарен шедьовър като за една порция се реди кора, намазва се със сметанов крем, поръсва се с гъби, после с карамелен лук, след това се слагат резени сирене, захлупва се с втора кора, отново сметана, гъби, лук, сирене и трета кора. Тя се намазва със сметана и отгоре се поръсва с наситнени лешници. Изглежда невероятно и има уникален вкус - опитайте!

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта