Регистрация

Солено суфле с пилешко месо

Солено суфле с пилешко месо
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1161

Запеканка с пилешко и бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г едро смляно пилешко (бут, гърди или микс)
  • 2 белтъка
  • 200 мл готварска сметана
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 150 г грах от буркан или консерва
  • 50 мл сухо бяло вино
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • олио
  • сол и пипер на вкус
  • галета

Начин на приготвяне:

1. Главата лук наситнете и запържете до прозрачност в олио. Добавете пилешката кайма и гответе докато стане на трохи. Вкарайте грахта в сместа и разбъркайте. Добавете бялото вино и гответе докато изври.

2. Залейте със сметаната гответе още няколко минути на слаб огън и добавете 2 с.л. галета и бакпулвета. Махнете от огъня и овкусете със сол и пипер.

3. Яйцата разбийте на пяна с лимонената киселина. Добавете при тях внимателно запръжката и разбъркайте.

4. Тава, терин или индивидуални формички за мъфини намажете с масло или олио и след това посипете с галета. Прехвърлете в тях суфлето и печете на 180 градуса до готовност. Времето зависи от съда, в който готвите.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта