Регистрация

Солени палачинки с кайма и моркови

Солени палачинки с кайма и моркови
  |   Порции 2-4   |   Видяна: 1161

Домашни палачинки със запръжка от мляно месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 яйца
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. брашно (250 грама)
  • 600 мл мляко

За плънката:

  • 250 г кайма смес
  • 1 морков
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

На тестото: Разбийте добре яйцата със солта, добавете млякото, захарта и пресятото брашно. Стремете се да не се получават бучки. Тестото трябва да наподобява субстанцията на неразбита сметана.

На плънката: Запържете каймата в нагорещеното олио, като прибавите и моркова, нарязан на малки кубчета. Щом покафенее и прецените, че е готова, изключете котлона, подправете със сол и пипер на вкус.

На палачинките: Печетет тестото в намазнен загрят тиган все едно, че ще приготвяте палачинки. Щом са готови и от двете страни, сложете в средата им малко от плънката и завийте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта