Регистрация

Солени палачинки от елда

Солени палачинки от елда
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1212

Рибни палачинки с брашно от елда.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. топло мляко (не вряло; около 40 градуса)
  • 1/2 ч.л. суха мая
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/2 ч.ч. брашно от елда
  • 2 яйца
  • 5 с.л. заквасена сметана
  • още 5 с.л. мляко
  • 1/4 ч.л. сол
  • 3/4 ч.ч. бяло или пълнозърнесто брашно
  • олио или масло за печенето

За топинга (по желание):

  • филе маринована или пушена риба
  • 1 опаковка крем сирене
  • 50-70 мл заквасена сметана
  • връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Топлото мляко изсипете в купа, добавете маята и захарта, разбъркайте и оставете настрана за 10-тина минути.

2. Добавете брашното от елда, разбъркайте отново и оставете за половин-един час на топло да втаса сместа.

3. Разбийте яйцата, залейте с тях тестото от елда, добавете солта, сметаната и млякото и постепенно вкарайте другото брашно. Разбъркайте хубаво, за да няма бучки и оставете да втасва 2 часа.

4. Намазнявайте тиган, гребвайте от сместа и печете палачинки двустранно. Тези трябва да са по-дебели и месести от обикновените палачинки. Правете ги с по-малък диаметър, за да не се разкъсат и да могат да се изпекат добре.

5. За топинга смесете заквасената сметана с крем сиренето и бъркайте до хомогенност. Добавете наситнено рибено филе и наситнен копър. Запазете си цели стръкчета копър и цели рибни парчета за украса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта