Регистрация

Палачинки от елда с бекон и гъби



Палачинки от елда с бекон и гъби
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1696

Палачинкови кошнички с брашно от елда и плънка от колбас, гъби и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.10.2017

Солени палачинки по френски с брашно от гречка правят Лора и Стоян, като тестените изделия от елда са само основа за плънка от пържен бекон с микс от гъби, смесени в обогатен с жълто сирене сос бешамел. Ястието е наречено Галетът на горския, но освен като галет за основно, може да бъде сервирано и като питателна закуска за цялото семейство. А дали от дадените количества ще направите 3 големи или 6 малки порции - преценете спрямо нивото на глад.

Първо се приготвя палачинковото тесто, което е доста бедно на продукти - брашно от елда, вода, яйце и сол. Оставя се да престои 30 минути и след това от него се пекат палачинки в масло. После се напълват с ароматния гъбен сос с бекон, завиват се по специфичен начин и се запичат на фурна за 10-12 минути.

Сосът се прави като кубчета бекон се запичат на сух тиган. Добавя се масло, лук и чесън, пържи се за кратко, а след това се изсипват и гъбите. Можете да се спрете на обикновените, сравнително евтини и лесно намираеми в хранителната верига печурки или да го направите съвсем по френски като си купите микс от гъби. Отделно започваме с приготвянето на бешамел като запържваме брашно в масло и добавяме мляко, сол и индийско орехче. След това обаче обогатяваме соса с още мляко и рендосано жълто сирене. С тази смес заливаме гъбено-беконеното съдържание на тигана, а след като разбъркаме добре, пълним палачинките и поръсваме с мащерка за аромат.

Изпечените с плънката палачинкови кошнички можете да поднесете със сметана или майонеза, за да бъдат още по-профирни. А как точно да ги сготвите и оформите - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта