Регистрация

Солени еклери със сирене и мед



Солени еклери със сирене и мед
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2004

Хапки от парено тесто с пармезан и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.06.2017

Парти хапки, подобни на еклери или профитероли, но в солен вариант показват Лора и Стоян като предлагат да сервирате този ордьовър като следястие или мезе за бяло вино. Рецептата изисква време за направа и не е за бързащи домакини, но от нея излизат достатъчно кошнички, че да посрещнат голяма компания. А меката им ефирна сърцевина, ароматът на мащерка и соленият вкус с доза сладникавост са истинско тържество за сетивата. Така че трудът няма да остане недооценен.

Първо се прави парено тесто като в мляко се разтопява масло и след това се добавя брашно и мащерка. Бърка се енергично върху огъня докато брашното абсорбира течността. Следва да се добавят яйцата и рендосан пармезан. По подобен начин се правят и домашни еклери или профитероли. Тестото се прибира в пош и се оформят розички в тава за печене. Най-вероятно от това количество ще изкарате две тави, така че се подгответе. Водещите предупреждават да натиснете връхчетата на еклерите с мокър пръст, за да не загорят при печене. Следва да влязат за 12 минути във фурната, а после да изчакате да се охладят.

През това време обаче не се скучае, защото се приготвя крема - от бита животинска сметана с козе сирене. Можете да използвате и друг вид сирене по желание. Така се приготвя крем сирене, но по-добре си го направете вкъщи, отколкото да го купувате. По желание в крема можете да добавите подправка като още мащерка или босилек. После еклерите се разрязват на две половин, долната част се маже с крема и се захлупва с капачето.

Когато подредите всичките профитероли, покапете с мед, сладко или любимия топинг за сладоледи. Не забравяйте да охладите бялото вино, което е страхотна компания на тези хапки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта