Регистрация

Солени бухти с парченца месо

Солени бухти с парченца месо
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 658

Пържени тестени хапки с кайма без месене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл вода
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. суха мая
  • 250 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • листата на връзка копър
  • 2 с.л. олио
  • 150 г кайма
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Водтата е най-добре да бъде с телесна температура или малко по-висока от телесната. Сипете я в купа. Добавете захарта и маята и разбъркайте.

2. Пресейте отгоре брашното и добавете солта. Размешайте отново. Сипете зехтина, разбъркайте и оставете настрана за 25-30 минути като покритете със стреч фолио. Добре е да втасва в топло помещение.

3. През това време направете останалите продукти. Наситнете лука и листата на копъра.

4. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън и изсипете лука. Пържете 2 минути и добавете каймата. Рохкайте докато стане на трохи. Овкусете със сол и пипер. Оставете да се поготви още няколко минути и махнете от котлона, за да се охлади.

5. Изсипете копъровите листа и запръжката в тестото и разбъркайте. Не е необходимо това тесто въобще да докосвате с ръце. Първо месете с вилица, акогато започне да лепне прекалено, използвайте намазана с олио лъжица. Разбъркайте хубаво тестото.

6. Зачистете си тигана от запръжката с домакинска хартия и сипете в него олио колкото да покрие дъното. Сгорещете на средна степен.

7. Намажете с олио 2 супени лъжици. Гребвайте с едната от тестото, а с другата си помагайте, за да изсипете в мазнината. С обратното леко заравнявайте, за да не станат бухтите твърде бухкави. Пържете за по около три минути от страна.

8. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка. След 2 минути прехвърляйте в друга чиния. Пържете по няколко бухти на един път.

9. Поднесете за бързо прихапване или си сервирайте с майонезен сос и хапвайте бавно и насладително. Можете да приберете в кутия за прихапване през деня.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта