Регистрация

Солени бутерки с гъби и кашкавал

Солени бутерки с гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1681

Банички от бутер тесто с плънка от пържени гъби в сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 3 глави лук
  • 150 г гъби
  • 6 с.л. готварска сметана
  • 70 г масло
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • 150 г кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • стръкчета пресен копър за украса

Начин на приготвяне:

1. Гъбите измийте и нарежете на едро.

2. Лука наситнете.

3. Сгорещете 2 с.л. олио и половината от маслото в тиган и запържете лука до златисто. После добавете останалото масло и гъбите и гответе докато омекнат.

4. Добавете сметаната и подправки на вкус и дръпнете от котлона щом закъкри.

5. Разрежете си тестото на желани от вас по размер правоъгълници така, че като се сгънат да образуват квадрати.

6. Напълнете със запръжката едната половина и запечатайте с другата, като намокрите и притиснете с вилица.

7. Подредете баничките в тава, застлана с хартия за печене.

8. Сложете по резен кашкавал върху всяка бутерка.

9. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.

10. Украсете с пресни подправки преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта