Регистрация

Солена торта с черен дроб и зеленчуци

Солена торта с черен дроб и зеленчуци
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2251

Зимно мезе с кюфтета от черен дроб и сланина, намазани с майонеза и гарнирани със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сместа с каймата:

  • 500 грама черен дроб
  • 200 грама свинска сланина
  • 3 глави лук
  • 4 с.л. брашно
  • 0,5 ч.л. сода за хляб
  • 3 яйца
  • 100 мл растителна мазнина
  • сол и млян черен пипер на вкус

За плънката:

  • 3 глави лук
  • 3 моркова
  • 250 грама майонеза
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус

И още:

  • 150 мл растителна мазнина
  • 2-3 сини сливи
  • 1 червена сладка чушка
  • 4 листа прясна салата
  • 5 стръкчета магданоз

Начин на приготвяне:

1. Направете първо каймата като прекарате през месомелачка или блендер черния дроб, сланината и лука.

2. След това ги замесете с брашното, подправките и содата.

3. Сгорещете мазнината в тиган и изпържете 4 плоски месни питки, подобни на палачинки и от двете страни.

4. Започнете да приготвяте плънката като рендосате морковите на едро ренде, наситните лука и ги запържите по отделно, след това ги смесите в тигана и добавите наситнения чесън.

5. На дъното на плоска чиния подредете листата маруля така, че да се подават извън блюдото. След това сложете едната каймяна питка, а върху нея разпределете 1/3 от плънката. Загладете с малко майонеза и сложете втората питка от месо. Върху нея повторете редуването на зеленчуци и майонеза, след това сложете третата - пак плънка и захлупете с последната.

6. Намажете ордьовъра с майонеза така, че да наподобява сметанова торта.

7. Най-отгоре декорирайте с резени домат, сини сливи и клончета зелени подправки.

 

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта