Солена торта от пилешки дробчета със сметана, моркови и лук
Ордьовър с пилешки дробчета или кюфтета от пилешки дробчета с майонезен сос и зеленчуци, оформени като студена торта от месо.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 2 яйца
- сол и черен пипер
- 500 г брашно
- 4 с.л. олио
- 2 големи глави лук
- 2 големи моркова
- 2 с.л. с връх гъста (31%) млечна незаквасена сметана
- 2 с.л. с връх майонеза
- 2 скилидки чесън
- 30-40 г кашкавал
- листа пресен магданоз или копър
Начин на приготвяне:
1. Дробчетата измийте и отцедете от водата.
2. Добавете половината или цялото количество в купата на чопъра и смелете до получаването на течен крем.
3. Добавете сол и пипер на вкус и двете яйца и смелете отново.
4. Пресипете в купа, добавете брашното и разбийте с миксер на течно гъсто тесто като за дебели палачинки.
5. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие с диаметър около 20-24 см. Изсипете 1/5 от сместа и печете 4 минути на умерен огън. Обърнете и допечете за още 2-3 минути. Сгответе така и останалите 4 палачинки от пилешки дробчета.
6. Лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде. Запържете лука в 2 с.л. олио докато стане прозрачен. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте отново. Оставете да се готви няколко минути.
7. Смесете майонезата и сметаната. Отгоре намачкайте с преса чесъна и посолете. Размешайте.
8. Вземете палачинка, намажете със сметанов сос, сложете от морковите с лука, захлупете с втора и пак същото. Така докато завършите с палачинка, сметанов крем, моркови и лук. Приберете в хладилник за 1 час.
9. Рендосайте кашкавала и поръсете като топинг на тортата. Украсете с листа копър или магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ