Регистрация

Солена палачинкова торта със спанак



Солена палачинкова торта със спанак
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2622

Торта от палачинки със солена плънка за лазаня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.12.2017

Солена торта с шунка, пармезан, моцарела, бешамел и спанак правят Лора и Стоян, като залагат на палачинки вместо блатове или кори за лазаня. От тях оформят елегантно предястие, основно или закуска, която изкушава сетивата с вкус, визия и аромат. Залага се предимно на плънката, а не на бройката палачинки, затова ястието се получава изключително сочно.

Първо можете да си направите палачинките като разбиете яйцата с мляко, добавите в тях постепенно брашно със сол, а след това и редосан пармезан. После изпичате двустранно, като разтапяте по малко масло при всяка нова палачинка. Трябва да се получат 8 големи или 11 по-малки палачинки в зависимост дали печете в специалния съд за палачинки или плоча за катми или използвате просто големия тиган с диаметър 28 см.

След това се приготвя спаначения сос като в масло и олио се запържват лук шалот и чесън. Към тях се добавя огромно количество спанак и се готви докато си намали обема. Обогатява се по желание с нарязани сушени домати и се овкусява със сол, пипер и индийско орехче. След това се отцежда през гевгир. Отделно се прави класически Бешамел, който се допълва с ретро горчица, а също така се нарязва прошуто или шунка, моцарела и се рендосва пармезан.

Тортата се сглабя като се слага палачинка, намазва се с бешамел, после се разпределя спанак, отгоре се поръсва колбас, редят се парчета моцарела и се разпределя част от рендосания пармезан. Следва палачинка и отново редовете плънка. Върху последната палачинка се маже с бешамел и се слагат само сирена. След това се запича за 15 минути на умерена фурна и се сервира топла.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта