Регистрация

Солена палачинка с кашкавал и зеленчуци

Солена палачинка с кашкавал и зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3512

Палачинки с царевица, лютеница, кашкавал и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 3 големи или 4 малки яйца
  • 1/3 ч.л. сода
  • 100 мл светла бира или сода
  • прясно мляко – колкото поеме
  • щедро количество масло за печене

За плънката:

  • кисели краставички
  • кашкавал
  • лютеница
  • царевица от консерва

Начин на приготвяне:

1. Направете палачинковото тесто като разбиете яйцата, изсипете в тях содата и газираната вода или бирата.

2. След това добавете брашното и разбърквайте до получаването на гъсто тежко лепкаво тесто. По-добре работете в дълбок съд с лъжица.

3. След това започнете да разреждате с мляко до получаването на желаната гъстота. Ще се изумите, но замесено по този начин тестото не образува бучки, така че сместа ще е гладка без много усилия. Тайната е в преминаването от много твърдо към течно тесто. Така всичко се разпада до хомогенност.

4. Сгорещете тиган и си направете предварително заготовките. Нарежете или рендосайте кашкавала, царевицата отцедете, а киселите краставички направете на лентички или кубчета.

5. Сложете резен масло в тигана, завъртете с дръжката така, че да се разтопи из цялото дъно и изсипете част от тестото. Използвайте черпак – така най-лесно ще улучвате дозите без да покапете на пода.

6. Печете до желаната готовност от едната страна и обърнете от другата. След това изпечената част намажете в средата с лютеница, обградете с кашкавал и поръсете с кисели краставички и царевица. Завийте палачинката с помощта на шпатула от ляво и от дясно с по едно преплащане (прехвърляне на свободния край) към средата и прехвърлете в чиния.

7. Същото направете и с останалите палачинки, а следващия път експериментирайте с добавки като грах, печени чушки, майонеза, бяло сирене и каквото друго ви хрумне.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта