Регистрация

Сметаново пилешко с макарони

Сметаново пилешко с макарони
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1884

Солени макарони с пилешки гърди, сметанов сос и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За макароните:

  • 100 г макарони от вид по избор или друг вид дребна паста по желание
  • 1 литър вода
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. зехтин

За пилешкото:

  • 500 г пилешки гърди
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • 2-3 скилидки наситнен чесън
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 250 мл течна животинска сметана
  • 100 г рендосан пармезан
  • 60 мл готово босилеково песто от буркан
  • 8 чери доматчета (разполовени по дължина)
  • пармезан, студено пресован зехтин и пресен босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата за пастата, разтворете в нея солта и добавете мазнината. Щом заври, варете пастата според инструкцийте на опаковката. Трябва да стане ал денте. След сваряване, изсипете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода, за да спрете готвенето й.

2. Пилешките гърди нарежете на хапки. В доста голям тиган сгорещете растиелната мазнина и запържете в нея гърдите като ги разбърквате до побеляване от всички страни.

3. Добавете наситнения чесън, овкусете със сол и пипер и гответе още минута. После налейте сметаната и гответе още 3 минути.

4. Добавете рендосания пармезан и гответе докато се разтопи. Добавете пестото и разбърквайте в продължение на 30-тина секунди.

5. Добавете разполовените чери домати, а минута след тях - и макароните. Гответе още 3-4 минути при непрестанно разбъркване, за да се размеша добре ястието.

6. Прехвърлете в индивидуални блюда. Поръсете с пармезан, покапете със студено пресован зехтин и декорирайте с листенца пресен босилек.

Източник: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта