Регистрация

Слепени сладки с мармалад и нишесте

Слепени сладки с мармалад и нишесте
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4518

Маслени курабийки с плодов пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 160 грама нишесте
  • 320 грама брашно
  • 2 яйца
  • 250 грама захар
  • 250 грама маргарин
  • малко вода или мляко, ако е нужно
  • плодов мармалад от вид по избор
  • пудра захар за декорация

Начин на приготвяне:

1. От нишестето, брашното, яйцата, маргарина и захарта с малко вода или мляко замесете мазно меко тесто.

2. Разточете го на набрашнена повърхност и изрежете формички с ринг за сладки. Ако искате да ги надиплите съвсем красиво, в средата на половината направете отвори с още по-малък ринг.

3. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-тина минути. Застелете тавичката си с хартиено фолио - така измиването й ще е като детска игра.

4. Намажете недупчените сладки с плодовото сладко и залепете капачетата с дупка върху тях.

5. По желание поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта