Регистрация

Сладък оризов кейк

Сладък оризов кейк
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5152

Десерт с оризово брашно, масло и бобена паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сладко оризово брашно
  • 3 яйца
  • ½ ч.ч. разтопено неосолено масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.л. сладка бобена паста
  • малко сусамови семена

Начин на приготвяне:

1. Сложете всички необходими продукти (освен бобената паста и сусама) с голяма купа и смесете хубаво.

2. Намажете тавичка за печене с масло и сложете течното тесто в нея.

3. Разпределете бобената паста равномерно в тавичката - тя ще потъне на дъното.

4. Поръсете сусамовите семена.

5. Печете на 180°С за 40 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта